4. dag på Folkemødet på Bornholm

Så tælles stemmerne endeligt op, og det står klart at Karolina Maier fra Alternativet har vundet prisen ”Den Gyldne KAM”. Vi kontakter Karolina, som stadig er på Folkemødet.

Jeg overvejer om der burde være en ”Sølv KAM” pris også – måske til næste år?
Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti har i den grad hjulpet hele KAM området på vej, og vi mødte hende til prisoverrækkelsen, hvor Mai Nielsen fra Tidslerne fik overrakt årets Ildsjæls pris af Dagens medicin.

I min tale til Karolina opfordrer jeg til at hun og Liselott fortsat arbejder sammen, og gerne med flere  politikere fra andre partier også.

Vi oplevede, at der var besøgende på vores stand, som savnede en politiker med interesse for KAM området fra netop det parti, som de sædvanligvis stemte på. Vi måtte beklageligvis fortælle dem, at vi kun kunne finde to politikere, som havde arbejdet på at få KAM området til at udvikle sig;

Karolina ved at afholde en minikonference og Liselott ved at være med til at bevilge 5 mill. til området.  Men måske fatter flere politikere interesse for området inden det næste Folkemøde afholdes i 2017, efter Tryg Fondens undersøgelse har vist at 60% af danskerne overvejer brug af komplementær og alternativ medicin?

Efter prisoverrækkelsen fortæller Karolina, at det bliver muligt for syge mennesker i Danmark med særlige diagnoser at bruge cannabis, som ikke er syntetisk fremstillet, men som er produceret i Holland af både plantedele og af olien fra cannabis planten. Medicin fremstillet på den måde har bedre effekt end den syntetiske. Tidslerne glæder sig og tør næsten ikke tro, at det er sandt hvad Karolina fortæller.

Vi får at vide at den ny ordning træder i kraft fra 1. januar.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *