Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

hammer-to-fall-1223606-1598x1062Alternative og komplementære behandlere er underlagt forskellig lovgivning på flere forskellige områder.

Formålet med denne side er både at alternative behandlere kan finde den nyeste lovgivning inden for deres område, og samtidig at  brugere af alternative behandlingsformer kan orientere sig efter behov.

Hvis du som alternativ behandler oplever problemer med lovgivningen indenfor dit område, eller hvis du som alternativ behandler har brug for vejledning i forbindelse med kontrolbesøg, er du velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Datatilsynet

Komplementære og alternative behandlere (KAB) er omfattet af persondataloven, når oplysninger om klienter registreres.Der skelnes mellem:

  •  Ikke-følsomme oplysninger: navn, adresse, telefonnummer og fødselsdato.
  •  Følsomme oplysninger: helbredsforhold, herunder misbrug af nydelsesmidler, alkohol m.v., seksuelle forhold og væsentlige sociale problemer herunder ulykkestilfælde, selvmordsforsøg eller længerevarende arbejdsløshed, racemæssig eller etnisk baggrund,klientens politiske, religiøse eller filosofiske overbevisning.

Den alternative behandler må som udgangspunkt kun registrere følsomme oplysninger om en klient, hvis oplysningerne er relevante i forbindelse med behandlings forløbet, og klienten har givet udtrykkeligt samtykke.

Hent SundhedsRådets patientjournal med samtykkeerklæring her

Der skal foretages anmeldelse til Datatilsynet, og tilsynets tilladelse skal foreligge, inden behandling af personoplysninger påbegyndes.
Anmeldelse kan ske elektronisk via Datatilsynets hjemmeside på adressen www.datatilsynet.dk.

Læs mere om Persondataloven på Datatilsynets hjemmeside  her

Læs mere om Markedsføringsloven

Hvis du som komplementær og alternativ behandler (KAB’er) er i tvivl om, hvordan du må markedsføre dine ydelser, henviser vi til den forening, som repræsenterer dit fag, og har detaljeret kendskab til dit fagområde.

Vil du læse generelt om markedsføring kan du læse markedsføringsloven her.

Læs mere om Momsfritagelse

Komplementære og alternative behandlere (KAB) som opfylder bestemte krav, kan søge om momsfritagelse hos Told og Skat.

Der er to hovedkrav som skal opfyldes ved ansøgning om momsfritagelse:

  1. Der skal være tale om en behandling
  2. Den alternative behandler skal opfylde bestemte krav ift. sin uddannelse

Du kan læse mere om kravene i Told og Skats styresignal her

Obs. Nyt styresignal som træder i kraft 31-12-2012 hent her

Læs mere om RAB / SA

RAB er en forkortelse for titlen  Registreret Alternativ Behandler. RAB  er en titel, som er  forbeholdt den enkelte behandler, f.eks. biopat RAB, kinesiolog RAB. Efter endt uddannelse skal  behandleren være medlem af en registreringsberettiget forening for at kunne opnå titlen RAB. Både foreningen og behandleren skal opfylde bestemte krav. Læs mere her

Læs om RAB  lovens og RAB bekendtgørelsens krav her

Skoler og uddannelsessteder er ikke RAB godkendte, men udbyder kurser, som kan bruges af den enkelte behandler til at blive registreret, eller til ajourføring, som er et af kravene for RAB behandlere.

E-learning

I oktober 2014 udsendte Sundhedsstyrelsen en bekendtgørelse vedrørende E-learning. I denne bekendtgørelse bliver kravene til E-learning gennemgået.

Det er vigtigt at Skoler, Foreninger og kommende behandlere der ønsker en RAB registrering har indgående kendskab til de eksakte krav der stilles fra Sundhedsstyrelsens side om E-learning. Du kan læse bekendtgørelsen her

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Pin It on Pinterest

Share This