Mindeord for Helle Johannessen

Den 10. september i år døde professor ved Syddansk Universitet, Helle Johannessen kun 61 år gammel. Hendes død er et stort og smerteligt tab for ikke kun hendes familie, men for alle omkring hende, ikke mindst i forbindelse med forskning i komplementær og alternativ behandling i Danmark.

Jeg mødte første gang Helles entusiasme og fine arbejde, da jeg læste hendes bog  ”Komplekse kroppe”. (1994) Et flot og spændende arbejde skrevet som hendes ph.d. afhandling. Senere er vores veje krydsedes i flere omgange og udmøntedes i et samarbejde på Ccescam (Center for Cross-Disciplinary Evaluation Studies in Complementary and Alternative Medicine) i årene 2005 – 2009 på Syddansk Universitet.

Helles entusiasme, dygtighed og enorme energi kombineret med hendes evne til at søge om og få forskningsmidler og til at finde de rette mennesker til de bestemte opgaver er for mig legendarisk, og samarbejdet i Ccescam-gruppen støttede op om og resulterede i udformningen og færdiggørelsen af tre ph.d. projekter, en rapport ”En analyse af det danske udbud af komplementær og alternativ behandling” og meget mere.

Jeg er glad og taknemlig for at have mødt og samarbejdet med Helle.

Du vil blive savnet, Helle.

I respekt og med kærlighed

Annemarie Goldschmidt

21.9. 2018

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *