Sundhedsrådet nyhedsbrev november 2019

Debatten er- og har været hård efter Folketingsvalget indenfor det alternative/komplementære område, der blæser nye politiske vinde. Men med så mange danskere som benytter sig af alternative/komplementære tiltag, så er der behov for os. En undersøgelse fra Kantar Gallup maj 2019, udført for Forsikringsselskabet Gjensidige viser, at hver 5 dansker benytter sig af alternativ/komplementær behandling.

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hver-femte-dansker-bruger-alternativ- behandling?publisherId=9709319&releaseId=13576870

SundhedsRådet var til møde i STPS den 13. september 2019, her var det tydeligt at alle fremmødte foreninger ønskede at styrke RAB-ordningen. Styrelsen oplyste, at der var økonomi til at gentage vores fremstød af RAB-ordningen på Folkemødet på Bornholm 2019, – så vi tager afsted igen i 2020, og prøver at nå endnu flere fagfolk, politikkere og borgere med vores budskab.

Ved forrige møde i STPS – september 2018, orienterede Styrelsen, at man er i gang med at opdatere STPS.dk og planen på det tidspunkt var allerede der, at man ønskede at SRAB.dk lægges ind under STPS.dk. Navnet SRAB.dk nedlægges. Vi blev på det tidspunkt også informeret om hvad STPS.dk kommer til at omfatte i forhold til alternativ/komplementær behandling.

 1. information til borgere, der gør brug af alternativ behandling, om RAB- ordningen, opmærksomhedspunkter m.v.,
 2. information til behandlere om gældende lovgivning
 3. information om SRAB: medlemmer, kommissorier, udvalg m.v.
 4. information om forskningspuljen

Når dette indhold lægges ind under STPS.dk, bliver det med link til de respektive foreningers hjemmesider, som så er ansvarlig for, at hjemmesiden er opdateret, blandt andet med behandlerlister. Så denne nedlukning af SRAB.dk – kan de Radikales, Stinus Lindgreen ikke tage æren for, det var besluttet, før han blev valgt ind i Folketinget.

SundhedsRådet stiller sig åben overfor denne forandring, det er bedre, at borgerne får så opdateret viden/informationer som muligt, – og ikke fra en hjemmeside som vi foreninger ikke har indflydelse på. Det er så nu lejlighed til, at vi alle skal kigge vores hjemmeside igennem, og se om den er som vi ønsker den, og med opdaterede behandlerliste.

SundhedsRådet vil gerne ind i debatten, vi er en ny bestyrelse – vi har fundet fodslag, og vil gerne både skrive indlæg og prøve at nå politikkerne på Christiansborg. SundhedsRådet ønsker at arbejde for åben og værdig debat, og styrkelse af fagligheden i det alternative/komplementære område. Hvis I ude i foreningerne har kontakter, eller gode ideer så hold jer ikke tilbage, – kontakt gerne SundhedsRådet.

 

Download som PDF

[pdf-embedder url=”https://sundhedsraadet.dk/wp-content/uploads/2019/11/Sundhedsrådet-nyhedsbrev-november-2019.pdf” title=”Sundhedsrådet nyhedsbrev november 2019″]

1 kommentar til “Sundhedsrådet nyhedsbrev november 2019”

 1. Godt nyt, at der endelig kommer henvisning til foreningernes hjemmesider hos Styrelsen.

  OBS pas på trykfejlsdjævelen. Det skal være Politikere og politikerne.
  Politikker er flertal af politik.

  Det er fint at kunne følge med i udviklingen i vores fag på SR hjemmesiden. Tak!
  Mvh og godt nytår
  Gunna Højgaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *